Resultaat 1 - 10 (van 79)

• Kinderboekenweek in de Bibliotheek

4 oktober 2019

De Boekenweek is begonnen! Deze 65e editie staat in het teken van reizen en vervoer en dat betekent lekker op avontuur. Op 7 en 8 oktober is er theater in de Bibliotheek in Brummen en in Twello voor kinderen uit groep 3 en 4. Zij leren meer over het nieuws en wat er gebeurt als de geschiedenis naar het nu komt. Voor alle kinderen hebben we in al onze vestigingen een uitdagende speurtocht uitgezet aan de hand van stickers. Geef zo goed mogelijk antwoord op allerlei vragen over reizen en vervoer en...

Bekijk details van Kinderboekenweek in de Bibliotheek

• Week van de Alfabetisering

3 september 2019

De Week van de Alfabetisering begint maandag. Deze week is in het leven geroepen door de Stichting Lezen & Schrijven om een samenleving te creëren met meer ruimte voor een leven lang leren en ontwikkelen. Er is volop aandacht voor beter leren lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. Er worden ruim achthonderd activiteiten georganiseerd door het hele land. Ook de Bibliotheek Brummen | Voorst doet natuurlijk mee!

Bekijk details van Week van de Alfabetisering

• Programma De Boekenvrienden bekend

22 augustus 2019

De Boekenvrienden presenteren het programma voor het seizoen 2019-2020. Alle donateurs hebben het programma al ontvangen, op onze website is alle informatie ook te vinden.

Bekijk details van Programma De Boekenvrienden bekend

• Digitale ondersteuning bij inloopbijeenkomsten VoorzieningenWijzer

15 augustus 2019

De gemeente Brummen is voortvarend gestart met de invoering van De VoorzieningenWijzer. Met deze regeling kunt u geld besparen. De gemeente Brummen betaalt niet meer mee aan de gemeentepolis, de collectieve zorgverzekering, maar kijkt in plaats hiervan met u mee of u gebruik kunt maken van toeslagen of andere regelingen.

Bekijk details van Digitale ondersteuning bij inloopbijeenkomsten VoorzieningenWijzer

• De Bibliotheek voor al je digitale vaardigheden

4 juli 2019

Digitale vaardigheden zijn onmisbaar, wij helpen je om weer helemaal bij de tijd te raken!

Bekijk details van De Bibliotheek voor al je digitale vaardigheden

• Raad stemt unaniem tegen bezuiniging op Bibliotheek!

28 juni 2019

Donderdag 27 juni j.l. startte het tweede en afsluitende deel van het raadsdebat over de perspectiefnota. Ook voor de Bibliotheken Brummen en Eerbeek een spannende middag, want in het amendement van de PvdA mede ondertekent door Groen Links en D66, was opgenomen de voorgestelde bezuiniging van 100.000 euro te schrappen. Een kleine vertegenwoordiging van de Bibliotheek zat gespannen op de publieke tribune te luisteren.

Bekijk details van Raad stemt unaniem tegen bezuiniging op Bibliotheek!

• Meer dan 4.000 handtekeningen voor Bibliotheek!

27 juni 2019

Brummen De afgelopen twee weken zijn ontzettend veel mensen naar de Bibliotheek gekomen om hun handtekening te zetten.

Bekijk details van Meer dan 4.000 handtekeningen voor Bibliotheek!

• De Bibliotheken in Brummen en Eerbeek moeten blijven! Laat uw stem horen en teken onderstaande petitie

3 juni 2019

De gemeente Brummen staat er financieel niet goed voor en moet bezuinigen. Als Bibliotheek zijn we hiervan op de hoogte. De afgelopen weken is door Mirjam Wijers, het Bestuur en het Regieteam veel tijd gestoken om alle politieke partijen te ontvangen. Tijdens deze uitwisseling is volop aandacht besteed aan de toegevoegde waarde van de Bibliotheek voor de gemeente Brummen.

Bekijk details van De Bibliotheken in Brummen en Eerbeek moeten blijven! Laat uw stem horen en teken onderstaande petitie

• Politiek Café over ‘’financieel Gezond Brummen’’

6 mei 2019

De bodem van de spaarpot van de gemeente is in zicht. Het gemeentebestuur moet dus belangrijke en ook ingrijpende besluiten nemen om haar huishoudboekje op orde te brengen.

Bekijk details van Politiek Café over ‘’financieel Gezond Brummen’’

• Meimarkt en Opening Boekspot op locatie De Benring

3 mei 2019

Op 24 mei is er weer een meimarkt op de locatie van Woonzorgcentrum De Benring in Voorst. Het motto van De Benring is: “reuring in De Benring.” De meimarkt is een initiatief van Foenix, ’s Heeren loo, Pluryn, de Openbare Bibliotheek en De Benring.

Bekijk details van Meimarkt en Opening Boekspot op locatie De Benring