nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 110)

 • Succesvolle start Afhaalbieb

  8 april 2020

  Bibliotheek Brummen|Voorst is deze week gestart met de Afhaalbieb. Alle leden kunnen op afspraak (online of telefonisch) op drie momenten in de week hun gereserveerde boeken komen ophalen.

  Bekijk details van Succesvolle start Afhaalbieb

 • Uitleentermijn verlengd

  6 april 2020

  Heb je materialen thuis van Bibliotheek Brummen|Voorst dan hoef je je voorlopig geen zorgen te maken om het verstrijken van de uitleentermijn. Alle materialen zijn in ons systeem verlengd tot 2 of 3 juni.

  Bekijk details van Uitleentermijn verlengd

 • Afhaalbieb van start

  31 maart 2020

  Bibliotheek Brummen|Voorst start met de Afhaalbieb. Vanaf 6 april kunnen onze leden boeken en andere media reserveren en deze op afspraak ophalen. Omdat het nu niet mogelijk is zelf door de rekken te struinen op zoek naar lekker leesvoer om de zinnen te verzetten en te ontspannen, kunnen leden online of telefonisch reserveringen doen en de materialen van hun keuze ophalen. Zo is het toch mogelijk om te blijven lezen, leren en ontdekken, ondanks alle maatregelen rondom het coronavirus.

  Bekijk details van Afhaalbieb van start

 • Boekenweek 2020

  25 februari 2020

  De Boekenweek viert dit jaar een jubileum: de 85ste editie alweer! Alles staat dit jaar in het teken van rebellen en dwarsdenkers.

  Bekijk details van Boekenweek 2020

 • Tentoonstelling ‘75 jaar bevrijding in Voorst’

  25 februari 2020

  Burgemeester Jos Penninx opende op 22 februari in de Bibliotheek in Twello de tentoonstelling ’75 jaar bevrijding Voorst’. Deze tentoonstelling is een initiatief van de Oudheidkundige Kring Voorst in nauwe samenwerking met de Bibliotheek. Er is een gevarieerd aanbod materiaal uit eigen archieven én collecties van inwoners samengebracht waardoor een mooi overzicht over het leven in de oorlog ontstaat. Thema’s die aan bod komen zijn onder andere bevrijding, dagelijks leven, geallieerden en verzet....

  Bekijk details van Tentoonstelling ‘75 jaar bevrijding in Voorst’

 • Voorleeswedstrijden

  11 februari 2020

  In de Bibliotheek in Twello en in Eerbeek werden dit jaar weer kwartfinales van de Voorleeswedstrijd gehouden. Zes leerlingen van groep 7 en 8 van verschillende basisscholen in Voorst en tien lezers uit de gemeente Brummen lieten hun voorleeskunsten horen aan een kritische vakjury.

  Bekijk details van Voorleeswedstrijden

 • Bibliotheken presenteren Leskist Vrijheid

  4 februari 2020

  In 2020 viert Nederland 75 jaar bevrijding. Tegelijkertijd zijn oorlog, vluchten en onderdrukking helaas nog steeds actuele thema`s. Om leerlingen van groep 7 en 8 een besef te geven van vrijheid, oorlog, democratie en vluchten is de leskist Vrijheid ontwikkeld door Bibliotheek Nijkerk, Bibliotheek Brummen-Voorst, Bibliotheek Noord-Veluwe en Rijnbrink. In de leskist Vrijheid is zowel aandacht voor de thema’s vrijheid, vluchten en verleden als voor begrijpend lezen en het maken van leeskilometers....

  Bekijk details van Bibliotheken presenteren Leskist Vrijheid

 • Save the date - opening expositie 75 jaar vrijheid in Voorst

  30 januari 2020

  In dit bijzondere jaar is het 75 jaar geleden dat Nederland en dus de gemeente Voorst werd bevrijd. De Oudheidkundige Kring Voorst zette in samenwerking met de Bibliotheek een tentoonstelling op om de oorlog en bevrijding in beeld te brengen.

  Bekijk details van Save the date - opening expositie 75 jaar vrijheid in Voorst

 • Bibliotheek scoort bovengemiddeld

  30 januari 2020

  Bibliotheek Brummen|Voorst blijkt bovengemiddeld goed te scoren op verschillende variabelen ondanks subsidies die lager dan gemiddeld liggen. Iets waar we natuurlijk erg trots op zijn.

  Bekijk details van Bibliotheek scoort bovengemiddeld

 • Poëzieweek

  21 januari 2020

  De week van 30 januari tot 5 februari is de Poëzieweek, dit jaar in het teken van de nieuwe generatie dichters. In elke generatie staan dichters op die een stem geven aan wat nieuw is en onbekend en kleur en klank geven aan de tijd van nu. Ook vandaag spreken dichters luid en duidelijk, met nieuwe woorden en nieuwe vormen. Hun gedichten begeleiden je bij elke stap in de richting van de toekomst.

  Bekijk details van Poëzieweek