De Bibliotheken in Brummen, Eerbeek en Twello zijn gesloten t/m 26 mei vanwege de coronamaatregelen.

Je kan wél gebruik maken van De AfhaalBieb!

Op 13 mei, Hemelvaartsdag, en 24 mei, tweede Pinksterdag, is de AfhaalBieb in alle vestigingen gesloten.

Resultaat 1 - 10 (van 88)

• Help ons verbeteren en win een boekenbon! Bekijk details

6 mei 2021

Wij willen ons activiteitenaanbod nog leuker en interessanter maken. Daarover hebben we zelf natuurlijk ideeën, maar die van jou als bezoeker zijn minstens zo belangrijk.

Bekijk details van Help ons verbeteren en win een boekenbon!

• Online tentoonstelling: Voorst herdenkt 75 (+1) jaar bevrijding Bekijk details

29 april 2021

De Historische vereniging Voorst organiseert online de tentoonstelling over de bevrijding in samenwerking met Bibliotheek Brummen|Voorst. Vorig jaar februari werd deze tentoonstelling 75 jaar bevrijding Voorst feestelijk geopend in de Bibliotheek van Twello. Door de lockdown kon de tentoonstelling maar enkele weken bezocht worden. Daarom heeft de Historische Vereniging Voorst deze tentoonstelling vastgelegd met foto’s. De tentoonstelling is hieronder online te bekijken.

Bekijk details van Online tentoonstelling: Voorst herdenkt 75 (+1) jaar bevrijding

• Human Library; levende boeken die je ook vragen kunt stellen Bekijk details

22 april 2021

De bibliotheek Brummen/Voorst organiseert na het succes in 2020, dit jaar voor de tweede maal de Human Library, oftewel; de menselijke bibliotheek. Geen boeken in de schappen, maar ménsen die een verhaal vertellen, hún verhaal.

Bekijk details van Human Library; levende boeken die je ook vragen kunt stellen

• NAH Ontmoetingsochtenden Bekijk details

16 april 2021

Wil jij ook contact maken met anderen die net als jij geen behoefte hebben aan de drukte van een kroeg, café of discotheek…? Kom dan naar Bibliotheek Eerbeek. Dé plek waar je “lekker rustig en zonder drukte’’ mensen kunt leren kennen die ook geen drukte zoeken, maar die wel snappen waar je het over hebt (lekker prikkelarm).

Bekijk details van NAH Ontmoetingsochtenden

• Interview met onze directeur Mirjam Wijers Bekijk details

15 april 2021

Bibliotheekblad, hét medium voor de bibliotheeksector in Nederland en Vlaanderen, heeft onze directeur Mirjam Weijers geïnterviewd voor één van hun rubrieken.

Bekijk details van Interview met onze directeur Mirjam Wijers

• Informatiepunt Digitale Overheid in Bibliotheek Bekijk details

29 maart 2021

Voor hulp en advies bij vragen over de overheid. Zorgtoeslag aanvragen, een vraag stellen aan de gemeente of werk zoeken. Dat moet tegenwoordig allemaal via de computer. Maar veel mensen vinden dit nog lastig. Voor vragen of advies over de websites van de overheid kan iedereen sinds maart terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid in Bibliotheek Brummen, Eerbeek en Twello. Ook voor vragen over zaken zoals belasting, rijbewijs, (verkeers)boetes, pensioen en uitkering kunt u bij de Bibliotheek...

Bekijk details van Informatiepunt Digitale Overheid in Bibliotheek

• Online interview met Oek de Jong Bekijk details

22 maart 2021

De Boekensteun organiseert in samenwerking met Primera XL Brummen een online interview met Oek de Jong op vrijdag 26 maart van 15.00 uur tot 16.00 uur. Iedereen die interesse heeft, kan achter de laptop of computer meekijken en luisteren naar het verhaal van deze schrijver.

Bekijk details van Online interview met Oek de Jong

• Bibliotheek Twello opent de deuren voor jongeren Bekijk details

22 maart 2021

Verandering van spijs doet eten. Hoe fijn is het dan dat je vanaf nu weer eens op een andere plek dan je eigen kamer kunt studeren? De deuren van de Bibliotheek in Twello zijn vanaf donderdag voor jongeren geopend om rustig te werken, lezen en studeren. Op afstand, maar toch in gezelschap van anderen.

Bekijk details van Bibliotheek Twello opent de deuren voor jongeren

• WO2-verhaal gezocht Bekijk details

11 maart 2021

Heb jij een bijzonder oorlogsverhaal of object? Stuur deze dan online in! Van maart t/m mei gaan we op zoek naar persoonlijke verhalen over de Tweede Wereldoorlog in Gelderland. Als vervolg op de tournee van WO2-cafés in 2020 kan je nu digitaal je oorlogsverhalen of objecten met ons delen!

Bekijk details van WO2-verhaal gezocht

• Eva de Jong wint de kwartfinale van de voorleeswedstrijd in gemeente Voorst Bekijk details

4 maart 2021

In gemeente Voorst won Eva de Jong uit groep 8 van de basisschool de Hietweide de online kwartfinale van de Voorleeswedstrijd. Ze las voor uit het boek Avonturen in het heksenbos van auteur Paul van Loon.

Bekijk details van Eva de Jong wint de kwartfinale van de voorleeswedstrijd in gemeente Voorst