Resultaat 1 - 10 (van 99)

• Lydie Walgemoed 40 jaar in dienst bij Bibliotheek

24 september 2020

Dit jaar is Lydie Walgemoed (62), medewerker Informatie & Advies, uit Brummen 40 jaar in dienst bij de Bibliotheek. Ze is begonnen in de vestiging Brummen en vervolgens naar Graafschap Bibliotheken in Zutphen gegaan om in de Frontoffice te werken. De afgelopen jaren is ze werkzaam voor beide Bibliotheken.

Bekijk details van Lydie Walgemoed 40 jaar in dienst bij Bibliotheek

• Open Monumentendag

10 september 2020

Kom luisteren naar de legende van de dikke Hertog van Gelre!

Bekijk details van Open Monumentendag

• Vacatures bestuur Bibliotheek Brummen|Voorst

7 september 2020

Bibliotheek Brummen|Voorst behoort tot de actiefste Bibliotheken van Nederland en is volop in beweging als het gaat om kennis & informatie en educatie. Voor het bestuur zoeken we een algemeen lid en een bestuursvoorzitter.

Bekijk details van Vacatures bestuur Bibliotheek Brummen|Voorst

• Bibliotheken Twello en Eerbeek op zoek naar vrijwilligers

25 augustus 2020

De Bibliotheken in Twello en Eerbeek zijn op zoek naar vrijwilligers, enthousiaste gastvrouwen en -heren. Om de Bibliotheek steeds meer een ontmoetingsplek te laten zijn, zoeken we vrijwilligers om als gastheer/gastvrouw op te treden en ervoor te zorgen dat iedereen zich thuis voelt.

Bekijk details van Bibliotheken Twello en Eerbeek op zoek naar vrijwilligers

• Week van Lezen & Schrijven

21 augustus 2020

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en soms ook met rekenen. Daardoor hebben ze ook vaak moeite met een computer of een smartphone. Tijdens de Week van Lezen en Schrijven (van 7 tot en met 13 september) wordt samen met vele honderden partners, waaronder de Bibliotheek extra aandacht gevraagd voor laaggeletterdheid in Nederland.

Bekijk details van Week van Lezen & Schrijven

• Klik&Tik Twello voorlopig geannuleerd

20 augustus 2020

In verband met Corona kunnen de Klik&Tik computerlessen in de bibliotheek van Twello helaas nog niet doorgaan. De 1,5 meter afstand is onmogelijk te handhaven tijdens de lessen. Ook de Media inloop in de bibliotheek van Twello komt voorlopig nog te vervallen.

Bekijk details van Klik&Tik Twello voorlopig geannuleerd

• Vanaf 1 september Bibliotheken weer helemaal open!

20 augustus 2020

Ook nog niet helemaal gewend aan de beperkte openingstijden van de Bibliotheek? Dan hebben wij goed nieuws! De Bibliotheken in Brummen, Eerbeek en Twello gaan per 1 september weer helemaal open volgens de reguliere openingstijden.

Bekijk details van Vanaf 1 september Bibliotheken weer helemaal open!

• Hoe gaat zo'n voorleesuurtje in de Ta(a)lentenbieb?

31 juli 2020

De Ta(a)lentenbieb deze zomer laat kinderen allerlei nieuwe dingen ontdekken. De lol van boeken en voorlezen bijvoorbeeld. De vrijwilligers van VoorleesExpress nemen hun jonge bezoekertjes in de tuinen van onze vestigingen mee in nieuwe werelden en spannende avonturen. Een van de vrijwilligers, Yvette Klomp, schreef naar aanleiding van één van de voorleesochtenden een pakkend verslag. Wil jij weten hoe zo'n voorleesuurtje verloopt? Lees dan vooral verder!

Bekijk details van Hoe gaat zo'n voorleesuurtje in de Ta(a)lentenbieb?

• Taalvrijwilligers gezocht

30 juli 2020

Taalhuis Brummen|Voorst is in Brummen en Eerbeek op zoek naar nieuwe vrijwilligers met een hart voor taal. Als vrijwilliger bij het Taalhuis help je mensen die moeite hebben met Nederlands spreken, schrijven of lezen.

Bekijk details van Taalvrijwilligers gezocht

• Meet-in 11 weer van start

14 juli 2020

Meet-in 11 kon lange tijd niet doorgaan door het coronavirus, maar nu er steeds meer deuren openen, gaat ook Meet-in 11 weer van start. Zeker in de zomerperiode is er extra behoefte aan een beetje extra aandacht.

Bekijk details van Meet-in 11 weer van start