Resultaat 1 - 10 (van 109)

• Leesplezier met DigiTAAL Thuis voor peuters! Bekijk details

14 oktober 2021

Mooie samenwerking tussen kindcentrum Sterrenbeek en de Bibliotheek. Ouders en verzorgers spelen een belangrijke rol bij de taalontwikkeling van kinderen. Door kinderen regelmatig met taal in aanraking te laten komen, stimuleer je de taalontwikkeling van het (jonge) kind. Dit kan door bijvoorbeeld voor te lezen, woord- en letterspelletjes te doen maar het kan ook door digitale hulpmiddelen zoals een tablet. Taalvaardig worden met behulp van een tablet noemen we DigiTAAL. Een initiatief van de Bibliotheek....

Bekijk details van Leesplezier met DigiTAAL Thuis voor peuters!

• Marieke Lucas Rijneveld komt naar Brummen! Bekijk details

14 oktober 2021

Op woensdagavond 20 oktober komt Marieke Lucas Rijneveld naar de Sint Pancratiuskerk in Brummen. De schrijver is daar op uitnodiging van De Boekensteun en Primera Bosman. Marieke wordt deze avond geïnterviewd door neerlandicus Machteld van Soest.

Bekijk details van Marieke Lucas Rijneveld komt naar Brummen!

• ‘Muziek op schoot’ in de Bibliotheek begint weer! Bekijk details

8 oktober 2021

Muziek op schoot is leuk en leerzaam! Baby's genieten van praten, zingen, rustige bewegingen en rustige muziek. Binnenkort start deze gratis workshop weer in de Bibliotheek in Brummen, Eerbeek en Twello.

Bekijk details van ‘Muziek op schoot’ in de Bibliotheek begint weer!

• Wiel Palmen vertelt over zijn nieuwe boek “Droom van een twijfelaar" Bekijk details

7 oktober 2021

We kennen de Voorstenaar Wiel Palmen van de stichting Martinus, van zijn betrokkenheid bij Nepal en Thailand en van zijn professionele manier van ontwikkelingssamenwerking. Maar Wiel Palmen is ook schrijver. Zijn bekende boek ‘Nepal meer dan de Himalaya’ ontving lovende recensies. Inmiddels is er een nieuw boek van Wiel. De titel is “Droom van een twijfelaar.” Wiel gaat over dit boek vertellen op zaterdag 16 oktober bij de Bibliotheek in Twello.

Bekijk details van Wiel Palmen vertelt over zijn nieuwe boek “Droom van een twijfelaar"

• Enthousiaste bezoekers bij lezing Anne-Gine Goemans in Bibliotheek Twello Bekijk details

4 oktober 2021

Eindelijk was het zover! De Boekenvrienden organiseerden de eerste lezing van het programma 2021 – 2022. Op donderdagavond 30 september was het de eer aan Anne-Gine Goemans om de spits af te bijten. In onze Bibliotheek in Twello vertelde zij de aanwezige gasten over haar succesvolle boeken.

Bekijk details van Enthousiaste bezoekers bij lezing Anne-Gine Goemans in Bibliotheek Twello

• CoronaCheck-app; Heb jij 'm al? Bekijk details

20 september 2021

Stel je voor: je wilt een avond gezellig uit eten of je wilt graag weer eens naar de bioscoop of het theater. Voor al deze activiteiten is het nodig dat bezoekers de CoronaCheck app te hebben. Dit is omdat de coronamaatregelen soepeler zijn geworden. Om je bezoek zo veilig mogelijk te maken, moet je bij binnenkomst de app CoronaCheck laten zien. Dit is een maatregel van de overheid.

Bekijk details van CoronaCheck-app; Heb jij 'm al?

• Wegens groot succes opnieuw Ouder en Kind Yoga bij de Bibliotheek Bekijk details

11 september 2021

In het kader van het Ouder-Kind programma biedt de Bibliotheek diverse activiteiten aan die passend zijn voor het jonge kind. Na de succesvolle ouder-kind yoga vorig jaar door Nynke Bos, herhalen we dit. Tijdens de ouder-kind yogales gaan jullie samen een wereldreis maken onder het motto van ‘Yo-ga mee de wereld rond!’ Samen bewegen, samen ontspannen, samen genieten! Voor kinderen van alle leeftijden.

Bekijk details van Wegens groot succes opnieuw Ouder en Kind Yoga bij de Bibliotheek

• Bibliotheek Brummen|Voorst start met Informatie Punt Digitale Overheid Bekijk details

10 september 2021

Heb je vragen over de (digitale) overheid? Denk aan zaken zoals huur- en zorgtoeslag, belasting, rijbewijs of pensioen? Of misschien vind jij het moeilijk om een DigiD aan te maken? Dan ben je zeker niet de enige. Maar liefst 4 miljoen Nederlanders vinden dit lastig.

Bekijk details van Bibliotheek Brummen|Voorst start met Informatie Punt Digitale Overheid

• Cursus Kunst in Beeld in Bibliotheek Brummen en Eerbeek Bekijk details

8 september 2021

Eind september begint er weer een nieuwe cursus Kunst in Beeld. Een must voor liefhebbers van kunst en tentoonstellingen. Gedurende vijf bijeenkomsten van ongeveer anderhalf uur hoor je alle informatie over een bepaalde kunstenaar en de tentoonstelling. De cursus wordt gegeven in de vorm van lezingen. Ook dit keer gegeven door Iris Maalderink-Besselink in zowel de bibliotheek van Brummen als Eerbeek.

Bekijk details van Cursus Kunst in Beeld in Bibliotheek Brummen en Eerbeek

• Taalwandeling in de Week van Lezen en Schrijven Bekijk details

6 september 2021

De tweede week in september is traditioneel de Week van Lezen en Schrijven. Tijdens deze week, dit jaar van 6 tot en met 12 september, vragen we extra aandacht voor het belang van lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. Wij schenken op een actieve manier aandacht aan De Week van het Lezen en Schrijven. Vanuit al onze vestigingen kun je namelijk een mooie en boeiende taalwandeling volgen.

Bekijk details van Taalwandeling in de Week van Lezen en Schrijven