Resultaat 1 - 10 (van 56)

• Politiek Café over ambities en compromissen

20 juni 2018

Brummen - De verkiezingen zijn inmiddels bijna drie maanden achter de rug. Het resultaat: veel nieuwe gezichten in de Brummense gemeenteraad en een nieuw gevormd college. Hoe staat het nu met de beloften die zijn gemaakt in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen? Kunnen deze beloftes waargemaakt worden en op welk gebied zijn er compromissen gesloten. Natuurlijk is het politiek café een mooie gelegenheid om enkele nieuw benoemde wethouders en raadsleden hierover te bevragen. Komt u ook?

Bekijk details van Politiek Café over ambities en compromissen

• Doe mee aan de vakantiefoto actie!

12 juni 2018

Lezen en vakantie horen voor veel mensen bij elkaar. Bij bibliotheek Brummen|Voorst is dat ook ieder jaar weer goed te merken. Tegelijk met de grote vakantie-uittocht, vindt er ook een grote uittocht plaats van bibliotheekboeken.

Bekijk details van Doe mee aan de vakantiefoto actie!

• Jonge Ouder Café in Brummen

8 juni 2018

Heb je een baby en/of kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar? Of zorg je voor de kleine kinderen? En vind je het leuk om ervaringen te delen? Kom dan naar het Jonge Ouder Café in bibliotheek Brummen. De eerste bijeenkomst start op dinsdag 19 juni.

Bekijk details van Jonge Ouder Café in Brummen

• VoorleesExpress rijdt door!

8 juni 2018

Wederom hebben vrijwilligers van de Voorleesexpress met veel plezier twintig weken bij gezinnen voorgelezen. De VoorleesExpress is een activiteit van Bibliotheek Brummen|Voorst en bedoeld om kinderen met een taalachterstand een taalsteuntje in de rug te geven.

Bekijk details van VoorleesExpress rijdt door!

• Maand van de duurzaamheid

27 maart 2018

April is de maand van de duurzaamheid in de bibliotheek in Twello in het kader van Cleantech Tomorrow.

Bekijk details van Maand van de duurzaamheid

• Cursus Starten met de iPad

1 maart 2018

In de bibliotheek van Twello organiseert SeniorWeb een cursus ‘starten met de iPad’. De iPad is de zeer gebruiksvriendelijke Apple tabletcomputer. Het multimedia apparaat is ideaal voor allerlei toepassingen.

Bekijk details van Cursus Starten met de iPad

• Scoren kun je overal

22 februari 2018

Scoren kun je overal! Met die gedachte voert de Bibliotheek samen met de Eredivisie CV een uniek leesproject uit voor leerlingen van groep 5 en 6: Scoor een Boek! In zes regio’s in Nederland gaan 11.000 leerlingen de komende negen weken zoveel mogelijk boeken lezen (‘scoren’). De kinderen worden via videoboodschappen aangemoedigd door spelers van AZ, FC Groningen, Go Ahead Eagles, Heracles Almelo, N.E.C. en Willem II.

Bekijk details van Scoren kun je overal

• Inloop origami Bibliotheek verlengd en workshops in de maak

15 februari 2018

Door de digitale ontwikkelingen lijkt papier steeds verder uit de tijd te raken. Boeken, kranten, een kaartje het kan allemaal digitaal.

Bekijk details van Inloop origami Bibliotheek verlengd en workshops in de maak

• Liana Ambramjan en Shanae Zijlstra voorleeskampioenen

12 februari 2018

Bibliotheek Brummen|Voorst heeft twee spannende zaterdagmiddagen achter de rug. Zaterdag 3 februari was het eerst de beurt aan de scholen in de gemeente Brummen. Elf kinderen (3 jongens en 8 meisjes) van de basisscholen uit de gemeente Brummen namen deel aan deze kwartfinale van de jaarlijkse voorleeswedstrijd.

Bekijk details van Liana Ambramjan en Shanae Zijlstra voorleeskampioenen

• VoorleesExpress rijdt door!

8 februari 2018

Na het afronden van de wekelijkse voorleesbezoeken in gezinnen, starten vanaf februari tien nieuwe voorleesvrijwilligers om twintig weken lang bij kinderen thuis voor te lezen.

Bekijk details van VoorleesExpress rijdt door!