nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 89)

 • Gewijzigde openingstijden

  12 december 2019

  Wil je rond de feestdagen lekker weg kunnen duiken in een stapel boeken? Start jij het nieuwe jaar graag met een nieuwe berg leesvoer? Let dan op onze gewijzigde openingstijden.

  Bekijk details van Gewijzigde openingstijden

 • Dag van de Bieb

  12 december 2019

  In de wereld van nu - die door de digitale revolutie zo snel verandert - is De Bibliotheek een vast baken. Hier kun je rustig rondneuzen, activiteiten volgen, boeken lezen en mensen ontmoeten. Het belang van de Bibliotheek als rustpunt en veilige haven vandaag de dag is groot. En dat al generaties lang. Om deze plek te waarderen is 21 december 2019 uitgeroepen tot Dag van de Bieb.

  Bekijk details van Dag van de Bieb

 • Bibliotheek Brummen|Voorst in top 15!

  28 november 2019

  De Koninklijke Bibliotheek maakte afgelopen week de nieuwe cijfers bekend van bibliotheken in Nederland. Waaronder ook de bibliotheken met de meeste leden.

  Bekijk details van Bibliotheek Brummen|Voorst in top 15!

 • Ledenwervingsactie: De Bieb van Nu

  14 november 2019

  Vanaf 15 november 2019 loopt de campagne voor het werven van nieuwe leden voor onze Bibliotheek. De campagne heeft als motto: De Bieb van Nu. Want de Bibliotheek van vandaag is niet alleen maar boeken maar juist ook een plek voor ontdekken, ontmoeten en ontspannen. De actie loopt tot 15 januari 2020. Nieuwe leden ontvangen als attentie een welkomstcadeau.

  Bekijk details van Ledenwervingsactie: De Bieb van Nu

 • Digitaal betalen: duurzaam en voordelig

  12 november 2019

  Vanaf dit jaar gaat de Bibliotheek zo min mogelijk werken met papieren contributienota’s. Hiermee sparen we het milieu (papier, inkt, uitlaatgassen) en houden de kosten van het lidmaatschap laag.

  Bekijk details van Digitaal betalen: duurzaam en voordelig

 • Taalontwikkeling van kinderen

  4 november 2019

  Kinderen leren als vanzelf hun moedertaal. Toch zit daar een heel complex proces achter. Wordt een kind tweetalig opgevoed, dan is het ontwikkelen van taal een nog veel complexer proces. Maar hoe kan het dat kinderen toch zo makkelijk taal lijken te leren? Hoe zorgt je dat ze twee talen vlekkeloos onder de knie krijgen? En hoe stimuleer je de ontwikkeling van taal en spraak?

  Bekijk details van Taalontwikkeling van kinderen

 • Brochure laaggeletterdheid

  31 oktober 2019

  Laaggeletterdheid is een probleem dat vaak onzichtbaar is en waar een groot taboe op rust. Ook in onze gemeenten komt laaggeletterdheid voor en dat levert voor betrokkenen soms grote problemen op. Maar wat is laaggeletterdheid precies en hoe herken je het? Tegen welke problemen lopen mensen op als ze moeite hebben met taal? En vooral: hoe kun je hen helpen? Hierover schreven wij een brochure die in papieren vorm verspreid wordt, maar ook online beschikbaar is. Je vindt de brochure via de knop hieronder....

  Bekijk details van Brochure laaggeletterdheid

 • Online leesclub

  29 oktober 2019

  De online leesclub van het boek Winterbloei van Jan Wolkers gaat 1 november open. Je kunt je nu alvast aanmelden voor deze digitale discussie via de knop hieronder. Vanaf vrijdag kun je het boek Winterbloei in al onze vestigingen ophalen. November is de maand van Nederland Leest en dat betekent dat zowel leden als niet-leden langs kunnen komen om Winterbloei gratis mee naar huis te nemen. Lees het snel en dan zien we je graag terug in de online leesclub! Er is beperkt plek in de club dus meld je...

  Bekijk details van Online leesclub

 • Nederland Leest & Nederland Leest Junior

  8 oktober 2019

  Deze hele maand staat in het teken van Nederland. De grootste landelijke leescampagne Nederland Leest gaat vandaag van start. Dit jaar is er voor het eerst ook een Junior editie die óók de hele maand duurt!

  Bekijk details van Nederland Leest & Nederland Leest Junior

 • Taalspreekuur in Klein Twello

  8 oktober 2019

  Het wekelijkse Taalspreekuur van de Bibliotheek vindt vanaf 7 november om de week plaats in Klein Twello. Het taalspreekuur vind je nu nog iedere donderdag van 11.00 tot 12.30 uur in de Bibliotheek.

  Bekijk details van Taalspreekuur in Klein Twello