Resultaat 1 - 10 (van 54)

• Maand van de duurzaamheid

27 maart 2018

April is de maand van de duurzaamheid in de bibliotheek in Twello in het kader van Cleantech Tomorrow.

Bekijk details van Maand van de duurzaamheid

• Workshop Fotoboeken maken

1 maart 2018

In de bibliotheek van Eerbeek organiseert SeniorWeb een workshop ‘Fotoboeken maken’. Tegenwoordig maken wij allemaal veel foto's. Als we een dagje uit gaan, op vakantie zijn, als er iets wordt gevierd, of misschien ook zomaar. Ze komen dan meestal op op de PC te staan, of op een USB stick.

Bekijk details van Workshop Fotoboeken maken

• Cursus Starten met de iPad

1 maart 2018

In de bibliotheek van Twello organiseert SeniorWeb een cursus ‘starten met de iPad’. De iPad is de zeer gebruiksvriendelijke Apple tabletcomputer. Het multimedia apparaat is ideaal voor allerlei toepassingen.

Bekijk details van Cursus Starten met de iPad

• Scoren kun je overal

22 februari 2018

Scoren kun je overal! Met die gedachte voert de Bibliotheek samen met de Eredivisie CV een uniek leesproject uit voor leerlingen van groep 5 en 6: Scoor een Boek! In zes regio’s in Nederland gaan 11.000 leerlingen de komende negen weken zoveel mogelijk boeken lezen (‘scoren’). De kinderen worden via videoboodschappen aangemoedigd door spelers van AZ, FC Groningen, Go Ahead Eagles, Heracles Almelo, N.E.C. en Willem II.

Bekijk details van Scoren kun je overal

• Inloop origami Bibliotheek verlengd en workshops in de maak

15 februari 2018

Door de digitale ontwikkelingen lijkt papier steeds verder uit de tijd te raken. Boeken, kranten, een kaartje het kan allemaal digitaal.

Bekijk details van Inloop origami Bibliotheek verlengd en workshops in de maak

• Liana Ambramjan en Shanae Zijlstra voorleeskampioenen

12 februari 2018

Bibliotheek Brummen|Voorst heeft twee spannende zaterdagmiddagen achter de rug. Zaterdag 3 februari was het eerst de beurt aan de scholen in de gemeente Brummen. Elf kinderen (3 jongens en 8 meisjes) van de basisscholen uit de gemeente Brummen namen deel aan deze kwartfinale van de jaarlijkse voorleeswedstrijd.

Bekijk details van Liana Ambramjan en Shanae Zijlstra voorleeskampioenen

• VoorleesExpress rijdt door!

8 februari 2018

Na het afronden van de wekelijkse voorleesbezoeken in gezinnen, starten vanaf februari tien nieuwe voorleesvrijwilligers om twintig weken lang bij kinderen thuis voor te lezen.

Bekijk details van VoorleesExpress rijdt door!

• Opening Bibliotheek op School op basisschool Ten Holtens Erve in Nijbroek

8 februari 2018

Donderdagmiddag 1 februari was het ’s morgens een drukte van belang in de hal van basisschool Ten Holtens Erve in Nijbroek. Alle kinderen waren aanwezig: want de schoolbibliotheek werd officieel geopend. Locoburgermeester Hans van der Sleen knipte samen met een leerling van de school het lint door.

Bekijk details van Opening Bibliotheek op School op basisschool Ten Holtens Erve in Nijbroek

• Met de dichter des Vaderlands bij de Boekensteun

19 januari 2018

De avond tevoren was ze nog bij De Wereld Draait Door op televisie geweest om te praten over haar net verschenen boek. Woensdagavond kwam ze in een volle Eerbeekse bibliotheek bij de Boekensteun vertellen over haar werk. Ester Naomi Perquin is sinds afgelopen jaar onze Dichter des Vaderlands. Vorige week verscheen haar bundel over de Nederlandse Politie, ter gelegenheid van het eerste jubileum van die organisatie. ‘Ik kon de lokroep der sirenes niet weerstaan,’ grapte ze.

Bekijk details van Met de dichter des Vaderlands bij de Boekensteun

• De Bibliotheek en de Nationale Voorleesdagen

17 januari 2018

De Nationale Voorleesdagen 2018 zijn van woensdag 24 januari t/m zaterdag 3 februari. Daarbij staat het prentenboek Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup centraal. Naast dit boek zijn 9 andere prentenboeken gekozen die samen de Prentenboeken Top tien 2018 vormen. De voorleesdagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren.

Bekijk details van De Bibliotheek en de Nationale Voorleesdagen