Resultaat 1 - 10 (van 46)

• Met de dichter des Vaderlands bij de Boekensteun

19 januari 2018

De avond tevoren was ze nog bij De Wereld Draait Door op televisie geweest om te praten over haar net verschenen boek. Woensdagavond kwam ze in een volle Eerbeekse bibliotheek bij de Boekensteun vertellen over haar werk. Ester Naomi Perquin is sinds afgelopen jaar onze Dichter des Vaderlands. Vorige week verscheen haar bundel over de Nederlandse Politie, ter gelegenheid van het eerste jubileum van die organisatie. ‘Ik kon de lokroep der sirenes niet weerstaan,’ grapte ze.

Bekijk details van Met de dichter des Vaderlands bij de Boekensteun

• De Bibliotheek en de Nationale Voorleesdagen

17 januari 2018

De Nationale Voorleesdagen 2018 zijn van woensdag 24 januari t/m zaterdag 3 februari. Daarbij staat het prentenboek Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup centraal. Naast dit boek zijn 9 andere prentenboeken gekozen die samen de Prentenboeken Top tien 2018 vormen. De voorleesdagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren.

Bekijk details van De Bibliotheek en de Nationale Voorleesdagen

• Versteviging samenwerking St. Welzijn en Bibliotheek

17 januari 2018

Donderdag 11 januari is een start gemaakt met het verstevigen van de samenwerking tussen Stichting Welzijn Brummen en Bibliotheek Brummen|Voorst.

Bekijk details van Versteviging samenwerking St. Welzijn en Bibliotheek

• Cursus 'Werken met Mappen & Bestanden in Windows 10'

15 december 2017

SeniorWeb organiseert in januari en februari een cursus 'werken met mappen & bestand in Windows 10'. Naarmate men een computer of laptop langer gebruikt, wordt de verzameling (vakantie)foto’s, tekst-, video- en muziekbestanden steeds groter.

Bekijk details van Cursus 'Werken met Mappen & Bestanden in Windows 10'

• Cursus 'starten met de iPad'

15 december 2017

SeniorWeb organiseert in januari en februari een cursus ‘’starten met de iPad’’. De iPad is de zeer gebruiksvriendelijke Apple tabletcomputer. Het multimedia apparaat is ideaal voor allerlei toepassingen.

Bekijk details van Cursus 'starten met de iPad'

• Cursussen Engels in de bibliotheek van Twello

15 december 2017

In januari start wederom de cursus Engels in bibliotheek Twello. Deze cursus is bedoeld voor mensen die al enige of redelijke kennis van de Engelse taal hebben, maar deze graag wat willen opfrissen. Daarbij leert de deelnemer om makkelijker vragen te stellen, te kunnen praten over allerlei zaken wat zeker op vakantie goed van pas kan komen.

Bekijk details van Cursussen Engels in de bibliotheek van Twello

• Uitreiking certificaten Taalvrijwilligers

16 november 2017

Woensdag 8 november was er een feestelijk moment in Bibliotheek Eerbeek. Een 14-tal cursisten van het Taalhuis ontving uit handen van wethouder Luuk Tuiten hun welverdiende certificaat. In een aantal weken hebben deze cursisten de basistraining 'Taal voor het leven' van Stichting Lezen en Schrijven afgerond.

Bekijk details van Uitreiking certificaten Taalvrijwilligers

• Inloop Origami Twello viert Decembermaand

15 november 2017

Nederlands eerste Inloop Origami bij de Bibliotheek Twello, gegeven door Steve Kelly in samenwerking met het Kenniscentrum van Brummen/Twello, had een ontluikende novembermaand. Beginners zonder ervaring tot de gevorderde vouwer hebben van de gratis service gebruik gemaakt. Op zoek naar bepaalde origami modellen of niet wetende hoe een model gevouwen moet worden of simpelweg even willen komen kijken, dan kan dat iedere vrijdagmiddag in de bibliotheek van Twello. Steve Kelly laat met alle plezier...

Bekijk details van Inloop Origami Twello viert Decembermaand

• Inloop Origami Twello

17 oktober 2017

Origami of papier vouwen is een van de weinige kunstvormen die schoon, snel te leren is, makkelijk mee te nemen en bijna niets kost. Origami kun je overal doen en op elk moment van de dag. Voor de televisie, in de tuin, in de trein, in de koffie pauze, zelfs in bed. Alhoewel onder de douche niet wordt aanbevolen. Origami is goed voor oog-hand coördinatie, ontspanning en je krijgt er een kick van als het lukt.

Bekijk details van Inloop Origami Twello

• Expositie in Twello

17 oktober 2017

Vanaf 13 oktober t/m 24 november exposeert Reinie Miedema in de bibliotheek van Twello. Het betreft sprookjesfiguren die door studenten van de Passage-school zijn gemaakt.

Bekijk details van Expositie in Twello