nieuws

Resultaat 11 - 20 (van 82)

 • Prijswinnaars gedichtenwedstrijd bekend! Bekijk details

  5 februari 2021

  Het Schrijverscafé van de Kunstkring Voorst heeft samen met de Bibliotheek Brummen|Voorst een oproep gedaan onder haar vaste schrijvers maar ook publiek, en zondagsdichters en zolderkamerdichters om een gedicht te maken over het thema ‘Samen’. Binnen korte tijd werden 20 gedichten ingestuurd. Een vakkundige jury van afgevaardigden uit beide organisaties heeft als winnaar uitgekozen: Fredde Forch. De tweede plaats is voor Roos Deege en Fred Bruce is als derde geëindigd.

  Bekijk details van Prijswinnaars gedichtenwedstrijd bekend!

 • De AfhaalBieb! Bekijk details

  3 februari 2021

  Het Coronavirus is nog steeds aanwezig. Het aantal besmettingen per dag neemt af en ook in het ziekenhuis wordt het langzaam iets minder druk. Maar nieuwe varianten van het coronavirus winnen snel terrein en dat is zorgelijk. De huidige lockdown wordt daarom verlengd tot en met 2 maart. Onze Bibliotheken in Brummen, Eerbeek en Twello zijn in die periode nog steeds gesloten maar u kunt wel gebruik maken van de Afhaalbieb. Eén van de afhaallocaties is ons Afhaalpunt Voorst. Dus gelukkig blijft het...

  Bekijk details van De AfhaalBieb!

 • Doe mee met de Poëzieweek 2021! Bekijk details

  18 januari 2021

  De Poëzieweek 2021 komt in zicht! De week start op donderdag 28 januari 2021 met Gedichtendag en duurt tot en met woensdag 3 februari. De Vlaamse dichter Maud Vanhauwaert en de Nederlandse dichter Rodaan Al Galidi reageerden enthousiast op de uitnodiging om voor de Poëzieweek 2021 het Poëziegeschenk te schrijven. Na Peter Verhelst (2018), Tom Lanoye (2019) en 10 jonge auteurs in 2020 is het nu aan een duo.

  Bekijk details van Doe mee met de Poëzieweek 2021!

 • AfhaalBieb nog steeds open! Bekijk details

  15 januari 2021

  Het coronavirus grijpt nog steeds razendsnel om zich heen. Daarom heeft de overheid besloten om de lockdown te verlengen tot 9 februari. De Bibliotheken in Brummen, Eerbeek en Twello zijn in die periode nog steeds gesloten maar u kunt wel gebruik maken van de Afhaalbieb. Eén van de afhaallocaties is ons Afhaalpunt Voorst. Dus gelukkig blijft het mogelijk om boeken en andere media te lenen.

  Bekijk details van AfhaalBieb nog steeds open!

 • Lockdown Kalender Bekijk details

  21 december 2020

  De mooiste boeken koop je ook nu bij je favoriete boekhandel. Ze staan voor je klaar. En je boeken ook. Bestel ze telefonisch of online. Dan zorgt jouw boekverkoper ervoor dat je boek bij jou thuis komt. Deze Lockdown Kalender is een cadeautje van het boekenvak. Elke dag tipt een boekverkoper of bibliotheekmedewerker je zijn of haar favoriete boek van 2020. Zo worden de feestdagen echt fijne leesdagen!

  Bekijk details van Lockdown Kalender

 • AfhaalBieb open! Bekijk details

  15 december 2020

  Het coronavirus grijpt opnieuw razendsnel om zich heen. Daarom heeft de overheid besloten dat vanaf dinsdag 15 december tot ten minste dinsdag 19 januari de strengste lockdown tot nu toe ingaat. De Bibliotheken in Brummen, Eerbeek en Twello zijn in die periode gesloten. We starten wel direct met de Afhaalbieb. Eén van de afhaallocaties is ons Afhaalpunt Voorst. Dus gelukkig blijft het mogelijk om boeken en andere media te lenen.

  Bekijk details van AfhaalBieb open!

 • Tentoonstelling Bibliotheek Twello Bekijk details

  3 december 2020

  De hele maand december is in de Bibliotheek van Twello een tentoonstelling van twee lokale kunstenaars. Het werk van beeldend kunstenaar Anneke Winterman en fotografe Yvette Rottink is te aanschouwen.

  Bekijk details van Tentoonstelling Bibliotheek Twello

 • De Grootste kleurplaat van Eerbeek Bekijk details

  21 november 2020

  Vanaf maandag 23 november komt de grootste kleurplaat van Eerbeek en omstreken naar de Bibliotheek in Eerbeek. Deze kleurplaat is wel 1.00 meter bij 5.00 meter. Dus echt heel groot. Alle kinderen uit Eerbeek kunnen meehelpen om de kleurplaat zo mooi mogelijk in te kleuren. Hiervoor zijn speciale potloden beschikbaar gesteld door Boekhandel Hendriks. Wie weet komt Sinterklaas af en toe wel even langs om te kijken…

  Bekijk details van De Grootste kleurplaat van Eerbeek

 • Bibliotheek weer open Bekijk details

  18 november 2020

  Gelukkig mag de Bibliotheek weer open. Daar zijn wij allemaal heel blij mee. Laten we er samen voor zorgen dat iedereen veilig en verantwoord naar onze Bieb kan komen. Tijdens de landelijke persconferentie is bekend geworden dat de maatregelen helpen maar we moeten nog steeds voorzichtig zijn. Dit is nodig om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

  Bekijk details van Bibliotheek weer open

 • AfhaalBieb Bekijk details

  4 november 2020

  Om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen is de regelgeving weer aangescherpt door de overheid. Daarom sluit ook de Bibliotheek haar vestigingen in Brummen, Eerbeek en Twello de komende twee weken voor het publiek. Wel starten we direct vanaf maandag 9 november met de AfhaalBieb. Het is dan weer mogelijk om online of telefonisch boeken en andere media te reserveren en op afspraak op te komen halen.

  Bekijk details van AfhaalBieb