Vacature bestuurslid

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging, een zinvolle tijdsbesteding op vrijwillige basis en wil je een bijdrage leveren aan onze stichting door sparringpartner te zijn voor onze directeur? Dan is deze bestuursfunctie geschikt voor jou!    

Jouw profiel

• Je hebt affiniteit met de doelstelling en maatschappelijke functie van onze stichting en de ontwikkelingen van het bibliotheekwerk;

• Je brengt met trots jouw specifieke deskundigheid in;

• Je bent geworteld in de lokale samenleving, bij voorkeur in de gemeente Voorst. Onze ideale kandidaat is woonachtig in de gemeente Voorst. Kom je uit de gemeente Brummen? Wees dan ook welkom om te reageren.

Wij bieden

We werken als een collegiaal bestuur dat met grote mate van betrokkenheid meedenkt met onze directeur en discussieert over de ontwikkelingen van beleid en strategie en over de specifieke aandachtsgebieden als financiën, ontwikkeling van de organisatie en netwerkpartners.

Daarvoor komen we 6 à 8 x per jaar samen voor vergaderingen.
We tonen belangstelling zowel voor onze eigen activiteiten als voor wat er gaande is binnen onze gemeenten en in de politiek.
Jaarlijks gaan we een dag op stap voor een inspirerende bestuursexcursie.
Wij zijn aanwezig tijdens de zomerborrel en kerstbijeenkomst met vaste en vrijwillige medewerkers van de Bibliotheek.

Meer informatie

Heb je nog vragen? Neem contact op met Marion Berendsen 06-498 488 50 of
toon je interesse om met ons in gesprek te gaan en mail naar directeur Mirjam Wijers m.wijers@bilbiotheekbrummenvoorst.nl

Over ons

Bibliotheek Brummen|Voorst behoort tot de actiefste bibliotheken van Nederland en is volop in beweging als het gaat om kennis & informatie, educatie, ‘de plaats’ van ontmoeting, dialoog en debat, kennis maken met kunst en cultuur en vanzelfsprekend ook het lezen van boeken met programma’s voor iedereen en op elk niveau.

   

Word gastvrouw of gastheer in jouw bibliotheek

Heb jij er weleens aan gedacht om vrijwilliger te worden bij de bibliotheek? We hebben regelmatig mensen nodig die willen helpen. Bijvoorbeeld als gastheer/gastvrouw, mensen die ondersteunen bij activiteiten of mensen die op een vast moment in de week helpen bij cursussen.

Vacature gastheer/gastvrouw

Onze leden komen naar onze vestigingen om materialen te lenen, kranten en tijdschriften te lezen of te werken. Ze studeren bij ons of wonen een van onze activiteiten bij. Als representatieve gastheer of gastvrouw zorg je voor een warme ontvangst en goede sfeer voor alle bezoekers. Je heet mensen welkom en ondersteunt hen waar nodig.

Jij bent het eerste aanspreekpunt voor alle bezoekers van de bibliotheek, de plek waar íedereen zich thuis kan voelen. In onderstaand profiel krijg je een goede indruk van de werkzaamheden. 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met

  • Mariël Schotpoort, m.schotpoort@bibliotheekbrummenvoorst.nl of 06 16 82 66 28 
  • Marian Camphuis, m.camphuis@bibliotheekbrummenvoorst.nl of 06 18 03 73 53      

Word vrijwilliger

Wel eens gedacht aan vrijwilligerswerk bij de Bibliotheek? De bibliotheek heeft geregeld mensen nodig die willen helpen. Op vaste momenten in de week of gedurende een zekere periode tot ondersteuning bij activiteiten. Zoals het vervullen van de rol als gastheer/gastvrouw. Het bezorgen van boeken bij niet-mobiele leden of het helpen van mensen bij het vergroten van hun taalvaardigheid of informatieve (digitale) vaardigheden en het assisteren bij activiteiten.

Detachering

Iedereen heeft talenten. Voor medewerkers die het als gevolg van een beperking niet lukt om zelfstandig aan de slag te komen, heeft Bibliotheek Brummen/Voorst een enkele plek beschikbaar.

De bibliotheek wil doorgaans graag gemotiveerde werknemers, ook als ze niet voor de volle 100% kunnen presteren. Een detacheringsbaan bij de bibliotheek is dan een uitstekende opstap om later in dienst te treden bij een andere werkgever. Het biedt werknemers de kansen die ze verdienen.