Word gastvrouw of gastheer in jouw bibliotheek

Heb jij er weleens aan gedacht om vrijwilliger te worden bij de bibliotheek? We hebben regelmatig mensen nodig die willen helpen. Bijvoorbeeld als gastheer/gastvrouw, mensen die ondersteunen bij activiteiten of mensen die op een vast moment in de week helpen bij cursussen.

Met name in Eerbeek kan het vrijwilligersteam uitbreiding gebruiken. Iets voor jou?

Vacature gastheer/gastvrouw

Onze leden komen naar onze vestigingen om materialen te lenen, kranten en tijdschriften te lezen of te werken. Ze studeren bij ons of wonen een van onze activiteiten bij. Als representatieve gastheer of gastvrouw zorg je voor een warme ontvangst en goede sfeer voor alle bezoekers. Je heet mensen welkom en ondersteunt hen waar nodig.

Jij bent het eerste aanspreekpunt voor alle bezoekers van de bibliotheek, de plek waar Ć­edereen zich thuis kan voelen. In onderstaand profiel krijg je een goede indruk van de werkzaamheden. 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met

  • MariĆ«l Schotpoort, m.schotpoort@bibliotheekbrummenvoorst.nl of 06 16 82 66 28 
  • Marian Camphuis, m.camphuis@bibliotheekbrummenvoorst.nl of 06 18 03 73 53      

Word vrijwilliger

Wel eens gedacht aan vrijwilligerswerk bij de Bibliotheek? De bibliotheek heeft geregeld mensen nodig die willen helpen. Op vaste momenten in de week of gedurende een zekere periode tot ondersteuning bij activiteiten. Zoals het vervullen van de rol als gastheer/gastvrouw. Het bezorgen van boeken bij niet-mobiele leden of het helpen van mensen bij het vergroten van hun taalvaardigheid of informatieve (digitale) vaardigheden en het assisteren bij activiteiten.

Detachering

Iedereen heeft talenten. Voor medewerkers die het als gevolg van een beperking niet lukt om zelfstandig aan de slag te komen, heeft Bibliotheek Brummen/Voorst een enkele plek beschikbaar.

De bibliotheek wil doorgaans graag gemotiveerde werknemers, ook als ze niet voor de volle 100% kunnen presteren. Een detacheringsbaan bij de bibliotheek is dan een uitstekende opstap om later in dienst te treden bij een andere werkgever. Het biedt werknemers de kansen die ze verdienen.